Ministar Udovičić se sastao sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Nj. E. Čen Bo, i razgovarao o novim pravcima buduće saradnje

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić susreo se danas sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji, Nj. E. Čen Bo, sa kojom je otvoreno i sadržajno razgovarao o daljem razvoju i produbljivanju tradicionalno prijateljskih odnosa između dve zemlje, odnosno još široj i sveobuhvatnijoj saradnji, zajedničkim aktivnostima i programima u oblastima omladine i sporta.

Obe strane su se složile da je postojeća saradnja u navedenim oblastima na visokom nivou i da bi trebalo da bude proširena potpisivanjem novog Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, što bi obema stranama omogućilo da iskoriste bliske odnose, referentnost i stručnost svojih kadrova, institucija i organizacija kako bi se otvorila nova perspektiva za njihov napredak.

Uz konstataciju da sve veći broj naših sportista i stručnjaka ostvaruje karijeru u Narodnoj Republici Kini, tema razgovora su bili i svi drugi modaliteti proširivanja uzajamne saradnje u oblasti sporta.

Istaknuta je i važnost sprovođenja programa, poseta i razmena korisnih za omladinu i studente, posebno kroz proširenja aktivnosti Fonda za mlade talente Republike Srbije i zajednički nastup na međunarodnom nivou o svim pitanjima od značaja za omladinu.

 

Top