Ministar Udovičić se družio sa učenicima i mladim sportistima u Sremskoj Mitrovici i obradovao ih sportskom opremom i rekvizitima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Sremsku Mitrovicu i, u okviru svog redovnog obilaska lokalnih samouprava, sa predstavnicima opštine i sportskim funkcionerima otvoreno i sadržajno razgovarao o važnosti stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom, a u domenu omladinske politike dao nove predloge za osposobljavanje mladih za još važniju ulogu u društvu.

U Sportskom centru „Pinki“ družio se sa članovima Rukometnog kluba „Srem“, kojima je uručio sportsku opremu i popričao o njihovim takmičarskim ciljevima, izazovima i planovima u životu i karijeri.

Poseta je nastavljena u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, čijih 697 učenika će od danas moći da koristi vredan komplet opreme i rekvizita za školski sport koji sadrži dva bezbedna gola, košarkaške table sa obručima, španere i mrežu za odbojku i 40 lopti za četiri kolektivna sporta.

U fiskulturnoj sali ministar se upoznao i sa omladinskim pogonom Odbojkaškog kluba „Prvi tempo“, koji je počeo kao školska sekcija a danas je to izuzetno organizovan i uspešan klub, i takođe ih obradovao kompletom sportske opreme.

„Veoma mi je drago da sam ponovo u Sremskoj Mitrovici, rasadniku mladih i ambicioznih sportista, čija imena ostaju upisana u anale sporta ne samo Sremske Mitrovice, već i Srbije. Ovo je sredina koja prepoznaje važnost sporta i upravo zbog toga, uređenje sportskih terena predstavlja prioritet u radu čelnih ljudi grada, o čemu smo danas i razgovarali. Svi zajedno, u istom timu, radimo na tome da mladi, ali i svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima, da im na taj način pomognemo da ostvare maksimalne rezultate“, zaključio je ministar omladine i sporta.

Top