Ministar Udovičić sa mladim šivačima iz Raške

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas šivače iz Raške, nakon uspešno završenog projekta „Obuka  mladih šivača“. U projektu koji je finansiralo ministarstvo obuhvaćeno je 60 mladih, uzrasta od 18 do 30 godina. Ovakve obuke omogućavaju mladim ljudima da steknu nove veštine i znanja, a samim tim i veće mogućnosti za posao.

Nakon što je obišao šivaru gde su mladi šivači stekli praktična znanja, ministar Udovičić je rekao : „Veoma mi je drago što su  danas ovde  ovi mladi ljudi  koji su spremni da znanja koja su stekli i praktično primene. Najveći izazov koji je pred nama je nezaposlenost i zbog toga želimo da mladim ljudima omogućimo da lakše dođu do posla i ostanu u svojim sredinama, da osnuju porodicu i obezbede sebi sigurnu budućnost. Svi zajedno, i mi predstavnici Vlade Republike Srbije i predstavnici lokalnih samouprava posebnu pažnju posvećujemo mladim ljudima, jer su oni snaga koja pokreće društvo napred.“

Projekat „Obuka za mlade šivače“ realizovalo je udruženje „Trening centar Stepa“ dok je finansijsku podršku u vrednosti od gotovo 5 miliona dinara, pružilo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, po javnom konkursu za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

Top