Ministar Udovičić sa decom iz Evrope - Beograd će narednih dana biti prestonica radosti i druženja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio je sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić prijem za decu koja su učesnici manifestacije ”Radost Evrope”.

Ministar Udovičić je poželeo dobrodošlicu gostima iz Evrope i izrazio zahvalnost našoj deci i njihovim porodicama koji su ih ugostili i još jednom pokazali da je Srbija zemlja gostoljubivih i ljubaznih domaćina. 

”Bilo nam je ogromno zadovoljstvo da se družimo sa decom iz Evrope koja su gosti Srbije povodom manifestacije ”Radost Evrope”. Ova manifestacija koja već više od pola veka slavi detinjstvo i neguje drugarstvo među decom širom Evrope stvara prijateljstva za ceo život. Deca su nas i ovoga puta uverila da za druženje i stvaranje novih prijateljstava nije važno kojim jezikom govorite i da li se razumete, jer za zagrljaje i osmehe, kojih je bilo napretek, to nije potrebno. Poruke drugarstva, razumevanja, mira, ljubavi i radosti koje šalju učesnici ove manifestacije su pouke i nama starijima i to je ono što mi treba da naučimo od njih. Zahvaljujući njihovim osmesima i razdraganim licima Beograd će narednih dana biti prestonica radosti i druženja!”, izjavio je ministar Udovičić.

Top