Ministar Udovičić sa ambasadorom Nemačke Nj.E. Tomasom Šibom – Saradnja u oblastima omladine i sporta put ka zajedničkim ciljevima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa Nj.E. Tomasom Šibom, ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Srbiji, i razgovarao o nastavku bogate saradnje u oblasti omladine, o novim zajedničkim projektima i jačanju prijateljskih odnosa dveju zemalja. 

Odlična saradnja Ministarstva omladine i sporta i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) obuhvata niz zajedničkih projekata, podršku oko unapređenja Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine i Zakona o mladima, kao i podsticanje uključivanja mladih u procese donošenja odluka na lokalnom i globalnom nivou. Kroz realizaciju projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih” skoro 13.000 mladih od 15 do 35 godina imalo je priliku da se zaposli, samozaposli ili učestvuje u obukama za bolje pozicioniranje na tržištu rada. Upravo rezultati ovog projekta su osnova za pripremu novog zajedničkog projekta kome će fokus biti zapošljavanje mladih na ruralnom području.

Takođe, iskazana je spremnost za iniciranje formalizacije saradnje i u oblasti sporta i omladine kroz zaključivanje Sporazuma o saradnji dve države u ovim oblastima, putem koga bi se dalje unapredila saradnja u sportu i omladinskom sektoru. 

Na kraju, potvrđena je puna podrška obe strane radu Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

 

Top