Ministar Udovičić sa ambasadorom Kube o izvanrednoj sportskoj saradnji dve zemlje

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa Nj.E. Gustavom Tristom del Todom, ambasadorom Kube u Srbiji, i razgovarao o veoma uspešnoj saradnji dve zemlje u oblasti sporta, kao i o daljem razvoju i produbljivanju prijateljskih odnosa Kube i Srbije na tom polju.

Tokom srdačnog i konstruktivnog razgovora, prioritetna tema bila je potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti sporta između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Nacionalnog instituta za sport, fizičko vaspitanje i rekreaciju Republike Kube, čiji je nacrt spreman.

Memorandum obuhvata razmenu znanja i iskustava u institucionalnoj saradnji, u oblasti nauke i tehnologije primenjene u sportu, sportskoj medicini, borbi protiv negativnih pojava u sportu, organizaciji sportskih događaja, obuci sportskih stručnjaka, sportskoj infrastrukturi, razvoju sporta dece i omladine, bavljenju građana sportom kroz razvoj i unapređenje sportske rekreacije, razvoju i unapređenju vrhunskog sporta, sportskom turizmu, itd.

Konstatovana je i izvanredna postojeća saradnja, koja je nedavno rezultirala odlaskom naših najboljih rvača na pripreme na Kubu, kao i angažmanom cenjenog kubanskog stručnjaka za prvog trenera boksera reprezentacije Srbije.

 

Top