Ministar Udovičić pružio podršku našim tekvondistima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas trening reprezentativaca Srbije u tekvondu, pružio im podršku i poželeo uspeh na predstojećim takmičenjima, sa akcentom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na ovaj način ministar Udovičić će posetiti sve naše učesnike na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri, i lično se uveriti da li njihove pripreme teku po planu i u najboljim mogućim uslovima.

Tokom druženja sa našim šampionkama Milicom Mandić i Tijanom Bogdanović, koje su već obezbedile vizu za OI, Dmitrijem Nagajevim i Nikolom Vučkovićem koji će svoju šansu potražiti na kvalifikacionim turnirima, kao i trenerom Draganom Jovićem, ministar je konstruktivno i otvoreno razgovarao o uslovima u kojima se pripremaju, izazovima sa kojima se susreću, kao i o očekivanjima na predstojećim takmičenjima poput Evropskog seniorskog prvenstva Zagrebu i, naravno, OI u Japanu.

„Želimo da pokažemo našim sportistima da smo stoprocentno uz njih! Došli smo da vidimo šta im treba, da li možemo da uradimo još nešto. Mi smo tim i imamo isti cilj - da oborimo rekorde, da osvojimo što više medalja, posebno u Tokiju“, rekao je tom prilikom ministar Udovičić.

„Tu smo da im pružimo podršku i da im obezbedimo sve što je potrebno kako bi mogli da se fokusiraju na takmičenje. Drago mi je što sam se lično uverio da su naši tekvondisti visoko postavili ciljeve, da su maksimalno motivisani“, dodao je Udovičić.

Reprezentativci Srbije su protekle nedelje trenirali sa tekvondistima iz Belgije, Nemačke, Kipra, Bugarske, Slovenije i Austrije koji su takođe osvojili norme ili će učestvovati na evropskim kvalifikacijama.

Top