Ministar Udovičić povodom Međunarodnog dana volontera - Zahvaljujući pojedincima koji veruju u ideju solidarnosti možemo se nadati perspektivnoj budućnosti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je u svojoj čestitki povodom Međunarodnog dana volontera istakao važnost nesebičnog zalaganja mladih koji su se kroz brojne volonterske akcije angažovali da pomognu društvenoj zajednici.

„Zahvaljujući pojedincima koji veruju u ideju solidarnosti, koji aktivno učestvuju u kreiranju boljeg društva i bez kalkulacija daju svoj maksimum, možemo se nadati perspektivnoj budućnosti. Volonterizam je civilizacijski dokaz da samo ideje u koje se veruje čistim srcem mogu odoleti svim izazovima i nastaviti da se šire i rastu. Svima koji nesebično pomažu ljudima kojima je to potrebno i neguju najplemenitije vrednosti u sebi srećan Međunarodni dan volontera”, naglasio je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta dvanaestu godinu zaredom zajedno sa Mladim istraživačima Srbije, uspešno realizuje nacionalni program volontiranja MLADI SU ZAKON. Samo ove godine svoj doprinos lepšoj i boljoj Srbiji dalo je 2300 volontera, organizovano je 137 „Šta nam teško” lokalnih volonterskih projekata u 23 okruga širom naše zemlje i 30 nacionalnih volonterskih radnih kampova.

Top