Ministar Udovičić povodom 100 godina vaterpola u Srbiji – Čast je i privilegija biti deo srpske vaterpolo bajke

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić govorio je na svečanoj akademiji, koju je upriličio Vaterpolo savez Srbije, povodom obeležavanja zlatnog jubileja - 100 godina vaterpolo sporta u Srbiji.

„Jedan zlatni vek je iza nas, a privilegija je i čast biti večeras u društvu najvećih svetskih majstora od kojih smo svi učili, u društvu nekadašnjih, sadašnjih i budućih olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona, jer šampionska tradicija je neprekidan niz u našem vaterpolu. Vek obeležen istorijskim pobedama, nezaboravnim bravurama u bazenu, strašću, prkosom i neprestanom borbom svakog od nas – da svakog dana budemo sve jači tim. Vaterpolo je u Srbiji više od igre, to je svima nama život, jer smo svaki put u bazen ulazili ne štedeći sebe, živeli smo san najboljih, ponosno noseći zlatnu tradiciju koju smo nasledili od generacija pre nas i dajući sve od sebe da igramo igru koja će motivisati momke koji dolaze posle nas.

Večeras i ovde, sa ponosom, možemo reći – uspeli smo! U našim razlozima za slavlje, mnogo je onih koji su deo njih, koji su nas bezrezervno podržavali. Hvala našim porodicama i svima koji su svim srcem bili uz nas, uvek, i u velikim pobedama, ali i u porazima. Beskrajno hvala i svima koji više nisu sa nama, a koji su bili neizostavni deo zlatnog veka vaterpola u Srbiji, kojima dugujemo mnoge uspehe, koji će zauvek biti naše legende u našim srcima. Ono u šta sam apsolutno siguran, jeste da će i novi vek srpskog vaterpola biti era velikih šampiona i nezaboravnih uspeha, da ćemo još mnogo puta doneti ponos našoj Srbiji. Meni i mojim roditeljima je bila najveća čast što sam bio srpski vaterpolo reprezentativac. Hvala svima koji su mi dali tu priliku, nadam se da sam je opravdao. Siguran da znamo, možemo i svim srcem hoćemo da nastavimo ovu zlatnu priču, hvala vam svima, idemo dalje!”, deo je govora ministra Udovičića.

Top