Ministar Udovičić posetio Novi Sad i Irig

Razgovori o značaju sporta za život svih građana i poboljšanju uslova za razvoj sistema sporta i stvaranje novih perspektiva za omladinu, druženje sa mladim sportistima iz lokalnih klubova

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je obišao opštine Novi Sad i Irig i tom prilikom je sa lokalnim predstavnicima, sportskim funkcionerima i sportistima razgovarao o važnosti dalje saradnje na unapređenju sistema sporta i sportske infrastrukture i stvaranje novih mogućnosti za razvoj perspektive mladih.

Tokom posete Novom Sadu, ministar Udovičić je posetio FK “Bačka“ iz Begeča i  FK “Sofeks“ iz Futoga, uz druženje i srdačan razgovor sa mladim sportistima oba kluba.  Predstavnici opštine upoznali su na licu mesta ministra sa napretkom radova za izgradnji biciklističke staze koja će spajati Begeč i Futog, a zatim je usledila poseta KK “Star“ iz Veternika, gde je dodeljen komplet sportske opreme OŠ “Marija Trandefil“.

“Izuzetno sam ponosan na sve rezultate postignute u razvoju sistema sporta i omladinske politike – i opšti stručni i javni angažman u Novom Sadu, koji je s razlogom omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu i tradicionalno jedan od najvažnijih sportskih centara u Srbiji i regionu. Nastavićemo da pružamo podršku u realizaciji brojnih projekata koji za cilj imaju usavršavanje mladih na ličnom i poslovnom planu, i povećavamo broj i profil stipendija Fonda za mlade talente za naše najbolje studente. Posebno mi je drago kada vidim da najmlađi, ali i svi drugi građani u celom Novom Sadu, imaju sve potrebne uslove za bavljenje sportom. Nećemo naravno tu stati, i zato smo danas vodili konstruktivne, otvorene i odgovorne razgovore sa predstavnicima opština i sportskih organizacija kako bismo dodatno unapredili sportsku infrastrukturu i podigli svest o značaju bavljenja sportom za zdrav život naših građana. Hvala mojim domaćinima, još jednom smo potvrdili da smo u istom timu!“, naglasio je ministar Udovičić.

Ministar Udovičić je dalje posetio FK “Rudar“, čestitao na stogodišnjicu postojanja kluba, i družio se na terenu sa mladim polaznicima školice fudbala. Na kraju dnevnog programa, ministar je posetio FK “Radnički“ i na prigodnom događaju pridružio se čestitkama za 90 godina postojanja kluba.

“Organizovanje Sportskih igara mladih, na kojima je učestvovalo preko 500 dece iz opštine Irig, pravi su primer kako treba širiti ljubav prema sportu i pravim vrednostima koje najmlađi usvajaju kroz njega. Bogata i raznovrsna tradicija sporta i klubova prava su potvrda posvećenog i ispravnog rada u ovom smislu. Napominjem da smo, u domenu omladinske politike, od 2014. godine do danas u Irigu dodelili 15 stipendija kroz Fond za mlade talente - broj koji ćemo stalno nastojati da povećamo, uz nove aktivnosti na intenziviranju rada ovdašnje Kancelarije za mlade“, istakao  je ministar Udovičić.

Top