Ministar Udovičić posetio Novi Pazar

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetili su danas Novi Pazar.

Tokom posete, ministar Udovičić razgovarao je sa sportistima, i iskoristio priliku da čestita zlatnu medalju Saidi Bukvić, koja je pre nekoliko dana na Svetskom prvenstvu u kik-boksu četvrti put zaredom postala svetska šampionka. Nakon toga, ministar je razgovarao sa mladima iz Novog Pazara u Kancelariji za mlade Novi Pazar, koja je jedna od najaktivnijih u Srbiji.

U razgovoru sa mladima ministar Udovičić naglasio je važnost vakcinacije sve većeg broja mladih, kako bismo se što skorije izborili sa pandemijom.

„Mnogo puta do sada, kada je bilo najpotrebnije, ste upravo vi, mladi, prvi pokazivali veliku društvenu odgovornost i solidarnost na delu. Vakcinacija je jedini put kojim možemo okončati ova vremena izazova sa kojima se ceo svet suočava. Sada je solidarnost svih nas na testu. Pokažimo da možemo da pobedimo i da nam je briga o svom zdravlju i zdravlju ljudi oko nas na prvom mestu”, istakao je ministar Udovičić.

U otvorenom i direktnom razgovoru ministra Udovičića na sve teme sa mladima, razgovaralo se i o realizaciji projekata i inicijativa koje za cilj imaju unapređenje lokalne zajednice i poboljšanje položaja mladih uopšte.

„Vi ste jedna od najorganizovanijih kancelarija za mlade u našoj Srbiji i svojim zalaganjem svakodnevno dajete primer kako je jedino uz dobru volju, zajedništvo i kreativnost uspeh neminovan. Nastavite da svoje ciljeve postavljate visoko i ulažete u budućnost svog grada i naše zemlje na najbolji način,” rekao je ministar Udovičić u razgovoru sa mladima.

 

Top