Ministar Udovičić posetio Novi Pazar i budućim dizajnerima tekstila i kože uručio komplete sportske opreme

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić danas su posetili Novi Pazar. Prvo su posetili školu za dizajn tekstila i kože kojoj je ministar Udovičić uručio vredan komplet opreme za fiskulturnu salu. Nastavlja se  akcija doniranja sportske opreme školama u Srbiji. Učenici ove obrazovne ustanove od danas moći da koriste nove rukometne golove, koševe,mreže i španere za odbojku, kao i 40 lopti za navedene sportove.

 Novi Pazar je sredina koja prepoznaje važnost sporta i upravo zbog toga uređenje sportskih terena predstavlja prioritet  u radu  čelnih ljudi grada, što je i danas bila  tema razgovora.

„Veoma mi je drago da sam danas ponovo u Novom Pazaru, za koji mogu  bez razmišljanja da kažem da je centar sporta u celom regionu. Ovaj grad ima čime da se ponosi, vrhunski atletičari, karatisti, biciklisti, košarkaši, odbojkaši, kik bokseri, fudbaleri su uzori mladim ljudima u ovom kraju. Novi Pazar to treba i da ostane, rasadnik talenata, i zbog toga je važno da se ulaže u bazu iz koje nastaju budući šampioni, u školski sport. Novi Pazar se može pohvaliti  izuzetnom sportskom infrastrukturom, Atletski stadion je među najboljim na Balkanu, kao i celi kompleks u okviru koga se nalazi stadion . Svi zajedno, radimo na tome da svi mladi, svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima, i da im na taj način pomognemo da ostvare što bolje rezultate. ”- istakao je ministar Udovičić.  

Ministar Udovičić posebno je pohvalio Kancelariju za mlade u Novom Pazaru koja  je među najboljima u Srbiji. 

 ”Novi Pazar je najmlađi grad u Srbiji. Kancelarija za mlade je među najvećima po brojnosti i  primer je kako treba da funkcioniše svaka kancelarija za mlade u našoj zemlji. Njihova preduzimljivost u cilju unapređenja položaja mladih, pružanju podrške mladima ogleda se u mnogim aktivnostima koje sprovode. “ zaključio je  ministar Udovičić u poseti Novom Pazaru.

Top