Ministar Udovičić ovog vikenda sa najboljim rvačima Srbije u Zrenjaninu i u poseti opštinama Sečanj i Kovačica – Sa aktuelnim šampionima i onima koji će to postati!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas našu rvačku reprezentaciju koja se nalazi na pripremama u Zrenjaninu. Naši najbolji rvači pripremaju se za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava u Mađarskoj narednog meseca.

Ministar Udovičić ima ustaljenu praksu da posećuje sve naše sportiste prilikom pripremnih i takmičarskih procesa, kako bi se i neposredno uverio da svi imaju najbolje uslove za pripreme. Kao bivši reprezentativac i neko ko potpuno razume sve izazove sa kojima se sportisti susreću na svakodnevnom nivou, ministar Udovičić nastoji da pored institucionalne podrške koju Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano pruža sistemu sporta u Srbiji, i neformalnim razgovorom sa samim sportistima dodatno im pruži  punu podršku pred međunarodna takmičenja.

“U razgovoru sa našim najboljim rvačima uverili smo se da se pripremaju u odličnim uslovima i da su spremni za predstojeće takmičenje. Kontinuiranim ulaganjem u sportsku infrastruktru omogućili smo našim sportistima da imaju najbolje uslove za trening, ali isto tako znam, kao bivši sportista, koliko je važna svaka podrška uoči velikih takmičenja. Cilj nam je da svaki sportista svakodnevno vidi i oseti da je deo pobedničke sportske porodice naše Srbije”, izjavio je ministar Udovičić.

Nakon toga, ministar Udovičić i ovog vikenda nastavio je redovne posete lokalnim samoupravama širom Srbije u opštinama Sečanj i Kovačica.

Tokom posete, ministar Udovičić je obišao Osnovnu školu “Slavko Rodić” u Krajišniku u opštini Sečanj i Osnovnu školu “Mlada pokolenja” u Kovačici kojima je uručen komplet opreme za školski sport, što znači da će njihovi učenici od danas moći da koriste nove golove za rukomet, košarkaške table, obruče, mreže i španere za odbojku, kao i veliki broj lopti za pomenute sportove.

Ministar Udovičić je posetio i mlade sportiste Fudbalskog kluba “Radnički 1911” iz Krajišnika i Ženski rukometni klub “Spartak” iz Debeljače i njima uručio komplete nove sportske opreme.

Tom prilikom ministar je istakao važnost ulaganja u školski sport, što širi obuhvat dece u sportu, kao i rad lokalnih klubova.

“Nastavljamo otvorenu i odgovornu saradnju sa predstavnicima lokalnih samouprava kako bismo zajedno radili na daljoj popularizaciji sporta kao bitnog preduslova za zdrav život među svim generacijama, posebno u školskom uzrastu. Bez obzira na to da li je reč o velikim gradovima ili manjim sredinama, cilj nam je da deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom, da im omogućimo da se kroz sistem školskog sporta besplatno uključe u sport i da fiskulturne sale što bolje opremimo. Takođe, želja nam je da u direktnoj komunikaciji sa sportistima razgovaramo o njihovim takmičarskim ciljevima, izazovima i planovima u životu i karijeri, da vidimo kako funkcionišu lokalni klubovi, i šta im nedostaje. Danas smo mogli da se uverimo da se najmlađi u ovom kraju vrlo rado bave sportom, a da sportisti nižu pobede i imaju velike planove. Svi zajedno, u istom timu, radimo na tome da mladi, ali i svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima i da im na taj način pomognemo da ostvare maksimalne rezultate”, poručio je ministar Udovičić.

Top