Ministar Udovičić otvorio takmičenje srednjoškolaca „Poslovni izazov“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas u Beogradu finalno takmičenje „Poslovni izazov“, u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji. Učesnici su srednjoškolci koji su se pobedom na regionalnim takmičenjima plasirali na učešće na nacionalnom takmičenju,  učestvuje 60 učenika iz 43 srednje škole iz 22 mesta u Srbiji.

 „Zaista sam ponosan što Ministarstvo omladine i sporta podražava ovo takmičenje i prepoznaje značaj preduzetništva. Kakvi god bili rezultati, za mene ste svi vi ovde pobednici jer ste prepoznali i izborili se za jedinstvenu priliku da već kao srednjoškolci steknete iskustvo i da svoje ideje iznesete menadžerima iz najvećih kompanija iz Srbije, unapredite veštine prezentovanja, jačate timski duh. Siguran sam da ćete upravo vi postati vodeći lideri nekih korporacija, ali i fenomenalni ljudi i inovativni kreatori naše budućnosti“, rekao je ministar.

Pobednici ovog takmičenja imaće priliku da učestvuju na međunarodnom takmičenju „Poslovni izazov Zapadnog Balkana“, zajedno sa predstavnicima iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Ministar Udovičić je istakao da mu je drago što će upravo Srbija, 2018. godine, biti domaćin „Evropsko takmičenje najboljih učeničkih kompanija“, kada ćemo ugostiti 500 takmičara iz 40 država, i gde će pored takmičara prisustvovati i top menadžeri iz najvećih evropskih kompanija.

Evropska komisija je program „Učeničke kompanije“ predložila kao najbolji model učeničkog preduzetništva, koji se u Srbiji realizuje u okviru programa „Godina preduzetništva“, koji realizuje Vlada Republike Srbije.

Top