Ministar Udovičić o daljem unapređenju omladinske politike u Srbiji sa predstavnicima ključnih omladinskih organizacija

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić susreo se danas sa predstavnicima Nacionalne asocijacije praktičara i praktičarki omladinskog rada (NAPOR), Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade (NKZM) i Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS).

Tema sastanka bio je nastavak planiranja i konkretizacija zajedničkih aktivnosti s ciljem efikasnog i sveobuhvatnog daljeg unapređenja svih aspekata od značaja za održivost i razvoj realizacije omladinske politike u Srbiji.

Poseban segment razgovora bio je posvećen sprovođenju Akcionog plana Nacionalne strategije za mlade – NSM 2019 i konstruktivnom zajedničkom sagledavanju najefikasnijih aktivnosti, mera i mehanizama za dalje unapređenje aktivnog učešća mladih u svim sferama društvenog života i donošenju odluka o svim pitanjima od značaja za mlade.

Pored toga, bilo je reči i o konferenciji „Podsticajno okruženje za mlade 2.0“ i njenoj realizaciji sa maksimalnim kapacitetima s obzirom na važnost i značaj te konferencije za omladinski sektor.

 

 

Top