Ministar Udovičić – Nastavljamo da povećavamo broj i iznos dodeljenih stipendija Fonda za mlade talente Republike Srbije i naredne godine

Fond za mlade talente Republike Srbije je na 104. sednici usvojio Odluku o raspisivanju Konkursa za stipendiranje do 1050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2021/22. godinu.

„Nakon rekordnog broja dodeljenih stipendija tokom ove godine nastavljamo sa povećanjem broja i iznosa stipendija i u narednoj godini i pozivamo najvrednije studente da iskoriste ovu sjajnu priliku, prijave se i postanu deo najboljeg akademskog tima u Srbiji. Ponosan sam na činjenicu da je prethodne godine vladalo veliko interesovanje akademaca za Dositeju. Povećanjem broja stipendija ove godine sa 1500 na 1550, ali i iznosa sa 30.000 dinara na 32.000 dinara pratimo trend rasta broja najuspešnijih studenata u našoj zemlji. Juče je isplaćeno i po 782.700 dinara za svakog od 332 stipendista koji studiraju na univerzitetima u inostranstvu. Fond za mlade talente nastaviće da bude snažna podrška najuspešnijim studentima Srbije i dodatna motivacija da nadograđuju stečena znanja i konstantno teže usavršavanju, jer upravo su oni okosnica perspektivne budućnosti naše zemlje. Mi smo tu da i naredne godine stvorimo uslove za proširenje tima najboljih među najboljima, i na taj način pokažemo da na putu njihovog uspeha u Fondu za mlade talente imaju partnera, podršku i prijatelja”, izjavio je ministar Udovičić.

Konkurs je objavljen u Dnevnom listu „Kurir” kao i na zvaničnim internet prezentacijama Ministarstva omladine i sporta – www.mos.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije – www.fondzamladetalente.rs

Tekst Konkursa, model prijave, izjavu o saglasnosti za pribavljanje podataka, primer ovlašćenja za potpisivanje ugovora i model ugovora o stipendiranju možete preuzeti OVDE.

Top