Ministar Udovičić na Svečanoj akademiji Studentske konferencije univerziteta Srbije – Zajedno kreiramo budućnost po vašoj meri

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obratio se na Svečanoj akademiji Studentske konferencije univerziteta Srbije, koja je održana povodom Međunarodnog dana studenata.

„Dragi studenti, čestitam vam Međunarodni dan studenata, koji ove godine obeležavamo uz sumiranje svih vaših akademskih uspeha, ali i jednim posebnim povodom, a to je Zakon o studentskom organizovanju na čije se usvajanje čekalo 15 godina. Ovaj zakon predstavlja pravni okvir za ostvarivanje vaših zajedničkih interesa na nacionalnom nivou i zato svesni svoje snage kada zastupate zajedničke ideje, kada se zalažete za kreiranje budućnosti po svojoj meri, jer ona pripada vama, krenite u nove akademske pobede. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće kroz rad Fonda za mlade talente Republike Srbije da vas motiviše i hrabri da svakoga dana budete sve bolji, uz nastavak trenda rasta stipendija za vaše dalje usavršavanje. Hvala vam što ste i danas pokazali najviši stepen društvene odgovornosti sprovodeći organizovanu vakcinaciju studenata na fakultetima i panel o imunizaciji mladih. U vakcinaciji je rešenje, ona je jedini put da stanemo na crtu pandemiji. Zato, kao i uvek do sada, borite se za svoju budućnost, za pune amfiteatre i za društveni život bez zadrške - vakcinišite se”, istakao je ministar Udovičić.

Prilikom uvodnog dela, pored ministra Udovičića, obratili su se i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić i predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić.

Top