Ministar Udovičić na bilateralnom sastanku u Ljubljani

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministarka obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije Maja Makovec Brenčič odražali su danas bilateralni sastanak u Ljubljani.

Tokom sastanka ministar Udovičić je istakao da je jako bitna zajednička saradnja u okviru Konvencije Saveta Evrope o manipulaciji sportskim rezultatima, kao i saradnja u oblasti sprečavanja svih ostalih negativnih pojava na sportskim dešavanjima. Takođe, ministar je naglasio važnost saradnje omladinskih i sportskih organizacija.

Ministarka Makovec Brenčič je izrazila zahvalnost na poseti i istakla bitnost saradnje u oblasti omladine i sporta, kako je i definisano Memorandumom o razumevanju u oblastima omladine i sporta, koji je potpisan između dve zemlje 2015. godine. Ministarka je izrazila želju i spremnost da Slovenija i Srbija zajednički organizaciju međunarodna takmičenja.

Teme bilateralnog sastanka u Ljubljani bile su: post-karijerno vođenje i razvoj, ulaganje u sportsku infrastrukturu u procesu EU integracija, bilateralna saradnja u razvoju nacionalnog sistema sporta i Konvencija Saveta Evrope o manipulaciji sportskim rezultatima – pozicija Slovenije i Srbije.

Top