Ministar sporta Zoran Gajić u poseti Olimpijskom komitetu Srbije

Olimpijski komitet Srbije ugostio je u Olimpijskoj kući delegaciju Ministarstva sporta na čelu sa ministrom Zoranom Gajićem. Rukovodstvo Olimpijskog komiteta Srbije na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem dočekalo najvišu delegaciju Ministarstva sporta koju je predvodio ministar Zoran Gajić. Ovo je prvi zvanični sastanak ministra Gajića kojim je započeo mandat na mestu prvog čoveka srpskog sporta.

Predsednik OKS Božidar Maljković zajedno sa potpredsednicima Žarkom Zečevićem, Milicom Đuričić, Marijom Desivojević Cvetković i generalnim sekretarom Đorđem Višackim, dočekali su delegaciju Ministarstva sporta koju je predvodio ministar Zoran Gajić, a u kojoj su bili i državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević i posebni savetnik ministra Dejan Bojović. Božidar Maljković otvorio je sastanak i pozdravio je sve učesnike poželevši ministru Gajiću mnogo uspeha na poziciji uz uveravanja da će Olimpijski komitet Srbije sa svojim kapacitetima dati maksimalan doprinos nastojanjima Ministarstva sporta da unapredi vrhunski sport u Srbiji.

Predsednik Maljković izrazio je uverenje da će saradnja ove dve institucije u narednom periodu biti na najvišem mogućem nivou, a tom prilikom izjavio je: „Hvala novom ministru Gajiću koji je vrhunski profesionalac i moj dugogodišnji prijatelj što je prvi korak u novom mandatu napravio upravo ovde u Olimpijskom komitetu Srbije. Čestitam Vladi Srbije što je Zorana Gajića izabrala na ovu funkciju. Mislim da boljeg kandidata od njega nema. To govorim na bazi njegove posvećenosti, njegovog profesionalizma i razumevanja sporta. Očekujemo dobre rezultate i odličnu saradnju. Očekujem da napravimo zadovoljstvo u našoj državi kada je sport u pitanju i da učinimo sve da nastup našeg tima u Parizu prođe dobro, baš kao što su prošle i Olimpijske igre u Tokiju. Ni tada nismo ništa obećavali, već smo ćutali i radili. Tako planiramo i sada. I ministar Gajić sa njegovim i ja sa svojim timom ćemo zajedno predano da radimo kako bi našem sportu bilo bolje.“ 

Ministar sporta Zoran Gajić zahvalio se na gostoprimstvu i naglasio je da jedino zajedničkim delovanjem Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i svih ostalih učesnika u sistemu sporta, naš sport može da nastavi da ide putem uspeha kojim je išao svih prethodnih godina. 

„Očekuje nas nastavak rada koji je moj prethodnik napravio u sportu i odbrana svih rezultata koji su do sada postignuti. Veliki su uspesi srpskog sporta postignuti u Tokiju i mi se nadamo da ćemo prevazići ostvarene rezultate u Parizu za dve godine. Upravo je cilj ove posete Olimpijskom komitetu Srbije da napravimo plan rada u susret Olimpijskim igrama, kao i da demonstriramo jedinstvo i da napravimo da Ministarstvo sporta i Olimpijski komitet Srbije u sinergiji naprave još više nego što su do sada uradili. Mi smo dve krovne institucije za vrhunski sport i na ovaj način smo posebno želeli da olimpijskim sportovima pružimo uverenje da ćemo se maksimalno truditi da sportistima zajedno pomognemo u ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata“, izjavio je ministar Zoran Gajić.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije predstavila je ministru Gajiću i njegovim saradnicima koncept sportskih programa OKS, kao i status projekata OKS u oblasti sporta, nakon čega se razgovaralo o saradnji ove dve institucije u budućem periodu, sa posebnim osvrtom na sve ono što je neophodno uraditi u cilju poboljšanja sportskog rezultata na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Učesnici sastanka konstatovali su da je neophodno da saradnja između Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta Srbije bude na najvišem mogućem nivou, imajući u vidu da je do predstojećih Igara u glavnom gradu Francuske ostalo manje od dve godine, a da su kvalifikacije za nastup na ovom najvećem svetskom sportskom takmičenju u svim sportovima u punom jeku. 

 

Top