Ministar Gajić ugostio Nj.E. ambasadora Republike Italije u Srbiji

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić i Nj.E. ambasador Republike Italije Luka Gori sastali su se u Palati Srbije gde su razmotrili razvoj saradnje u oblasti sporta i izglede za jačanje sportskih veza. Obe strane su pozdravile vredne interakcije Srbije i Italije u oblasti sporta. 

Ministar Gajić je rekao da je održavanjem važnih, velikih i planetarnih sportskih događaja Srbija pokazala da je preduzela značajne korake u skladu sa razvojem i da se sada smatra silom u svetu, istakavši da srpski sportisti kao i italijanski uvek daju sve od sebe da se vrate u zemlju sa najboljim rezultatima. U veoma konstruktivnom dijalogu obe strane su se saglasile u tome da postoji spremnost razmene informacija, iskustva i saradnje u oblasti šampionskog sporta.  Srbija i Italija, dve prijateljske zemlje, posebno u oblasti sporta, poznate su i priznate u svetu i kroz vrhunske sportske asove iz svih oblasti sporta, od fudbala do tenisa, prisutni su na svim važnim međunarodnim događajima, gde daju svoj maksimum kako bi ostvarili rezultat kojim će dobiti počast i slušati himnu svoje zemlje na važnim sportskim terenima. Razmatrane su i mogućnosti zajedničkog razvoja sporta u skladu sa klimatskim i geografskim kapacitetom obe zemlje vezano za održavanje događaja i zajedničkih kampova.

“Sport je simbol mira između različitih naroda. Sport povezuje ljude, nacije, stvara pozitivnu energiju i trenutke koji se pamte ceo život” – rekao je ovom prilikom ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić.

Zvaničnu delegaciju sastanka pored ministra Gajića i Nj.E. ambasadora Gorija činili su i državni sekretar u Ministarstvu sporta Republike Srbije Marko Kešelj, pomoćnik ministra Uroš Pribićević, šef kabineta Jovan Knežević i prvi sekretar Ambasade Italije Fabijana Urbani.

Top