Konferencija povodom završetka projekta Aktiv(ni)

Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) iz Niša je 20. decembra, u velikoj sali Oficirskog doma, organizovao konferenciju povodom završetka projekta “AktivNi 2”, koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a u uvodnom delu okupljenima su se obratili i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Darko Stanić i savetnica ministra Snežana Klašnja.

Cilj projekta je da promoviše volonterizam, aktivizam i mobilnost mladih i zahvaljujući upravo ovom projektu, veliki broj mladih iz Niša je stekao kompetence i veštine u organizovanju omladinskih akcija.

„Informisanje mladih je preduslov za njihovo učestvovanje i uključivanje u lokalne zajednice. Međutim, pored informisanja neophodno je i da ih osnažimo, da pružimo adekvatnu mentorsku podršku. Volonterizam jeste i treba da bude osnova civilnog društva i nužno ga je promovisati kao nešto što kroz zajedničko zalaganje i uključivanje donosi dobrobit pojedincu i celokupnom društvu i kao nešto što omogućava da se stvari pokrenu i okrenu“ naglasio je državni sekretar Stanić.

Kako su zvanični partneri na projektu gimnazija “Bora Stanković”, prva niška gimnazija “Stevan Sremac”, Mašinska škola Niš, Ugostiteljsko-turistička škola Niš, Umetnička škola Niš, Muzička škola Niš i Kancelarija za mlade Grada Niša, savetnica ministra Snežana Klašnja pohvalila je uključivanje značajnog broja partnera na lokalu, naglasila važnost aktivnog uključivanja mladih u društvo i podsticanje volonterskih aktivnosti kroz koje se daje nemerljiv doprinos lokalnim zajednicama gde učenički parlamenti imaju važnu ulogu.

Na događaju je prisustvovalo preko 300 učesnika, srednjoškolaca, nastavnika, direktora škola, predstavnika lokalne samouprave, Kancelarije za mlade i volontera.

 

Top