Fond za mlade talente predstavljen na Samitu talenata u Budimpešti

Pod sloganom „Naša strast, naša budućnost – to su naši talenti” 7. i 8. oktobra u Budimpešti je održan tradicionalni Samit talenata. Među brojnim učesnicima bila je i delegacija Ministarstva omladine i sporta, predvođena državnim sekretarom Milanom Savićem.

U fokusu ovogodišnjeg samita bilo je pitanje upravljanja talentima posredstvom različitih programa podrške i uz sveobuhvatnu saradnju zainteresovanih aktera. Kao primer dobre prakse u ovom procesu istaknut je i Fond za mlade talente Republike Srbije.

Prezentujući delatnost Fonda od osnivanja do danas, državni sekretar Milan Savić istakao je da iza stipendija i nagrada Fonda stoji snažna želja Republike Srbije da najtalentovanije mlade ljude zadrži u zemlji koja im je nesebično pomogla u procesu akademskog i stručnog razvoja. 

Ovogodišnji sajam organizovan je od strane Nacionalnog centra za talente Republike Mađarske, uz podršku gospođe Katalin Novak, ministarke bez portfelja zadužene za pitanje porodice, i u saradnji sa mađarskim predsedništvom u Savetu Evrope.

 

Top