64. rođendan Zavoda za sport i medicinu sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prisustvovao je danas svečanoj proslavi  povodom 64  godine  postojanja  Zavoda za sport i medicinu sporta  Republike Srbije.

Uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta, ova renomirana ustanova  predstavlja važnu zonu vrhunskog sporta, jer sportisti na jednom mestu imaju najbolje uslove za pripreme, smeštaj i kompletnu zdravstvenu zaštitu.

„ Zavod za sport i medicinu sporta je bio i ostao kuća svih sportista. Proteklih godina Zavod je značajno unapredio svoj rad, i ima vidljiv napredak kako u novoj opremi i infrakstrukturi, tako i u novim programima i sadržajima koji nude.

 U toku je i izgradnja Multifunkcionalne dvorane – trening centra za šest sportova.  Džudo, karate, rvanje, tekvondo, streljaštvo i sportsko penjanje dobiće svoj trening centar. Izgradnja  veštačke stene pruža nove mogućnosti za naše sportiste, ali i šansu da uskoro organizujemo međunarodna takmičenja u sportskom penjanju.“ – istakao je ministar Udovičić.

Ova jedinstvena ustanova za pripremu i kontrolu vrhunskih sportista, kao i svih učesnika u sistemu sporta ima značajan udeo u uspesima svih naših sportista.

„Zavod za sport i medicinu sporta je lider u oblasti sportske medicine u regionu. Kao bivši sportista znam da je Zavod od neizmerne vrednosti za srpski sport. Smatram da je dobro da naši sportisti znaju da postoji mesto na kome mogu da se usavršavaju i vežbaju, ali i da računaju na pomoć vrhunskih stručnjaka. Nastavite da savesno i odgovorno radite za budućnost srpskog sporta.  Hvala vam na   svemu, čestitam i srećno!“ rekao je Udovičić.

Da je zavod od neizmerne vrednosti za srpski sport smatraju i vrhunski sportisti, poput našeg proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića, selektora vaterpolo reprezentacije Dejana Savića, i trenutno najboljeg vaterpoliste sveta Filipa Filipovića.

 Prijemu su prisustvovali i  predstavnici  mnogih organizacija u oblasti sporta, vrhunski sportisti, sportski stručnjaci i stručnjaci u sportu. 

Top