1624 nagrade učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu

Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanja Udovičić predsedavao je 82. sednicom Fonda na kojoj je usvojena Lista dobitnika nagrada po Konkursu za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2017. godine.

Na Konkurs se prijavilo ukupno 1869 učenika srednjih škola, a 1624 kandidata će dobiti nagradu Fonda za uspeh postignut na domaćim ili međunarodnim takmičenjima, što je za 15% više nego prošle godine, dok 245 kandidata nije ispunilo uslove Konkursa.

Od kada je Fond za mlade talente u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta nagrađeno je više od 11100 srednjoškolaca koji su svoje rezultate postigli na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Od prvih nagrada za srednjoškolce 2007. godine kada je nagrade dobilo 430 učenika, broj se uvećao za 1200, što je četiri puta više.

Listu dobitnika nagrada po Konkursu možete preuzeti ovde. Obaveštenje o utvrđenim iznosima nagrada u odnosu na nivo/rang takmičenja i osvojeno mesto po Konkursu možete preuzeti ovde.

Na 82. sednici takođe je doneta i Odluka o usvajanju visine iznosa novčanih nagrada po navedenom Konkursu po kojoj će učenici, u zavisnosti od ranga, odnosno nivoa takmičenja dobiti nagrade u iznosu do 200.000,00 dinara.

Svim dobitnicima nagrade Fonda za mlade talente čestitamo i želimo uspeh u daljem školovanju.

Top