Зимска школа за 30 Срба и Албанаца - Млади су спона за дијалог и добре односе међу државама

Зимска школа је окупила 30-ак младих људи из Србије и Албаније и реализована је од 10. до 15. децембра са циљем да се настави успостављена сарадња у области омладине између Србије и Албаније и то најпре програмом размене младих.

6

Млади су на зимској школи дискутовали о интеркултуралности у медијима, активном грађанству и могућностима за промовисање сарадње младих. Како би се млади подстакли да преузму активнију улогу у унапређивању сарадње са Албанијом, они су током школе добили задатак да заједнички израде препоруке и конкретне пројектне идеје које ће бити адресиране, не само владама Србије и Албаније већ и организацијама цивилног друштва, самим младим људима и међународним организацијама.

5

Зимска школа је била добра прилика за Министарство омладине и спорта да прикаже шта је до сада урађено на пољу регионалне сарадње понајвише у процесу оснивања Регионалне канцеларије за сарадњу младих Западног Балкана.

Помоћница министра за омладину Снежана Клашња је том приликом истакла важност повезивања младих људи јер се дијалог и добри односи међу државама граде управо на повезивању младих људи.

skupstina 14122015

Министарство омладине и спорта ће наставити са реализацијом активности усмерених на повезивање младих како на билатералном нивоу, тако и на регионалном нивоу.

Top