Зековић: Здрав живот је право деце и обавеза друштва   

„Данашња омладина одраста затворена у собама, с телефонима у рукома и пред телевизорима и компјутерима. Наш задатак је да их изведемо на терене, у спортске сале и базене, у природу, да бар део свог времена одвоје за рекреацију, јер ће им се то вишеструко вратити. Зато је неопходно уложити све напоре, уз учешће целог друштва, да се родитељима и деци приближи важност редовне рекреације и физичке активности за здрав живот и развој“, казао је Зековић.

Он је рекао да се Министарство омладине и спорта, када је унапређење школског спорта поставило за један од приоритета у раду, водило изреком да „физичка активност може заменити многе лекове, али да ниједан лек не може заменити физичку активност“.

„Зато Министарство омладине и спорта у сарадњи са Савезом за школски спорт већ неколико година организује акцију „Спорт у школе“, где се деци омогућава додатно вежбање, поред оног које имају на часовима физичког васпитања. Тај програм, који се спроводи широм Србије, ће се, у складу с могућностима, наставити и 2015. године јер је циљ државе да одгајамо здраву децу и омладину“, изјавио је помоћник министра за спорт.

Top