Задатак државе да штити најмлађе

„Пред нама је озбиљан задатак да обновимо све што је уништено у мајским поплавама. Апелујем на све да се сада, када је најгоре прошло, током летњих месеци не опустимо и да не заборавимо на све наше суграђане који су остали без основних услова за живот и којима је помоћ и даље неопходна. Посебно захваљујем Еуробанци и Фондацији „Ана и Владе Дивац“ на залагању да се овај вртић реконструише. Избор је, нажалост, био лак, јер га је поплава у потпуности уништила. Деца не смеју да трпе, и задатак државе је да заштити најмлађе. Брига се не показује речима, већ делима, и породице са децом морају да буду приоритет у обнови“, рекао је министар Удовичић.

Представници Еуробанке и Фондације „Ана и Владе Дивац“ који заједнички спроводе пројекат Велико срце, подсетили су на важност унапређења услова за одрастање најмлађих у подручјима која су највише погођена поплавама.

Наш прослављени кошаркаш Владе Дивац рекао је да је дечији осмех увек најбоља награда за уложени труд и да је управо то разлог што су заједно са Еуробанк одлучили да у потпуности реконстриушу обданиште у Убу.

Након грађевинских радова, куповине намештаја и друге неопходне опреме, очекује се да се 550 најмлађих становника Уба већ у септембру врати у своје обданиште.

Top