За активну старост: Отворена осма Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба

„То је управо оно на чему ми радимо и што желимо да пренесемо млађим генерацијама. Ви, својим учешћем на Олимпијади, показујете одговорност према себи, према друштву и према младима и дајете им прави пример. Хвала вам на томе“, рекао је министар Удовичић.

Olimpijada trećeg doba 4

Он је додао да је задатак сваког човека да свакога дана уради нешто добро за себе и своје здравље. Управо учесници Олимпијаде трећег доба то знају и на сјајан начин то и показују, те их је он замолио да поруку о значају рекреације, физичке и менталне активности пренесете и својим комшијама, млађим укућанима и унуцима.

„Сигуран сам да су пред вама активни и креативни дани, овде у Врњачкој Бањи, као и да ћете у истом ритму наставити и када се вратите кућама. Желим вам успешна такмичења, у духу фер плеја и радости“, закључио је Удовичић.

Olimpijada trećeg doba 3

Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба у основи носи обележје културе умешности живљења у старости. Биће организовани међугенерацијски сусрети јуниора и сениора у свим спротским дисциплинама, али и активности у којима млади помажу старијима и обрнуто (обука о коришћењу мобилних телефона, размена професионалних искустава…).

Top