Вучић: Спортисти важни за државу

"Ми смо скромна и сиромашна земља, молим вас да ову нашу малу помоћ поштујете, јер је то покушај државе да вам се захвали. Желим вам много победа, али пре свега да останете добри људи и да вас време не поквари", изјавио је Вучић у обраћању спортистима.

Он је додао да је стипендија посебна врста одговорности и подсетио на лично исксутво, јер му се, како је навео, све преломило, када је у време док је био студент добио стипендију.

И министар Удовичић се присетио времена када је он као успешни ватерполиста добио стипендију.

"Сигурно и вама значи што је држава препознала ваш труд и залагање јер знам да је за сваког спортисту најважније да буде признат. Сваке година Србија помера границе по броју медаља, желим вам да и у овој 2015. години донесте још више одличја и да пре свега испуните оно што сте себи зацртали", истакао је Удовичић.

У име спортиста захвалили су се кајакашица Николина Молдован и атлетичар Асмир Колашинац, који су обећали да ће оправдати указано поверење и трудити да буду узор младима.

У име спортиста параолимпијаца захвалио се стрелац Драган Ристић.

"Сви смо ми на истом задатку, да залагањем и резултатаима промовишемо Србију и бранимо њене боје ма међународној сцени. Ове стипендије су доказ да систем спорта добро функционише у Србији", рекао је Ристић.

У 2015. години Министарство омладине и спорта стипендираће око 370 врхунских спортиста из 49 спортских савеза са укупно 270 милиона динара. Висина стипендије за заслужне спортисте износиће 74.955 динара месечно, стипендисти међународног ранга примаће 49.970 динара, а они који припадају националном разреду 34.979 динара.

На листи стипендиста између осталих, налазе се атлетичари Ивана Шпановић, Емир Бекрић, Асмир Колашинац и Татјана Јелача, стрелци Ивана Максимовић, Андреа Арсовић, Дамир Микец, Зорана Аруновић и Димитрије Гргић, пливачи Велимир Стјепановић и Иван Ленђер, кајакашице Николина и Оливера Молдован, рвач Давор Штефанек, џудисти Немања и Стефан Мајдов, теквондисткиње Милица Мандић и Тијана Богдановић, дизач тегова Тамаш Кајдочи и аутомобилиста Душан Борковић.

Top