Висока представница Европске комисије у радној посети Србији

Том приликом, гошћи су представљена достигнућа у омладинском сектору, са посебним акцентом на активностима у процесу евроинтеграција, а значајан део разговора посвећен је и учешћу Републике Србије у ЕУ програму за образовање, тренинг, омладину и спорт, Еразмус+.

Хелена Скикос похвалила је чињеницу да је у првом конкурсном року отвореном за организације из Србије 26 организација из наше земље добило финансијску подршку за реализацију пројектне идеје, те истакла да се нада да ће се успешан тренд наставити и по објављивању резултата септембарског рока.

Током разговора, Скикос је показала интересовање и за даље кораке у процесу формирања адекватне структуре за спровођење Еразмус+ програма на националном нивоу, што је уједно и услов за затварање Преговарачког поглавља 26, указавши да Министарство омладине и спорта може да рачуна на пуну подршку Европске комисије у овом процесу.

Састанку су присуствовале и представнице Делегације Европске уније у Републици Србији и Фондације Темпус-Еразмус+ канцеларије у Србији.

Top