Увек уз младе и спортисте – Министар Удовичић посетио Бечеј и Бачко Градиште

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је нове просторије Канцеларије за младе у Бечеју, мултифункционални простор који ће бити нови кутак младих.

Отварању новог простора Канцеларије за младе присуствовали су и председник општине Бечеј Драган Тошић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

„Данас је једна од најстаријих канцеларија за младе у Србији добила нови простор који ће бити база младости, креативности и солидарности у Бечеју. Сигуран сам да ће нове просторије бити омиљено место младих за дружење и стицање нових знања, и да ће се управо овде рађати нове идеје које ће прерасти у добра дела. Министарство омладине и спорта наставиће да подржава иницијативе младих који желе да допринесу својој локалној заједници на најбољи начин”, изјавио је министар Удовичић.

Министар Вања Удовичић je овoм приликом посетио и један од најстаријих фудбалских клубова у Србији ФК „Војводина” и Основну школу „Светозар Марковић” у Бачком Градишту и обрадовао их новом спортском опремом.

„Велико ми је задовољство што настављамо нашу акцију обилазака локалних  спортских клубова широм Србије и што смо имали прилику да се дружимo са најмлађом екипом у Војвођанској лиги, фудбалерима ФК ”Војводина”. Посету Jужнобачком округу завршили смо у Основној школи ”Светозар Марковић” у Бачком Градишту, где смо наставили нашу акцију опремања фискултурних сала спортском опремом на територији целе Србије. Министарство омладине и спорта посебну пажњу усмерава на школски и рекреативни спорт и циљ од кога никада нећемо одступити је укључивање што већег броја деце у систем школског спорта, јер је физичка активност основни предуслов здравља”, изјавио је министар Удовичић.

Top