Ускоро завршетак радова на реконструкцији Градског стадиона у Суботици

Завршава се још један у низу пројеката на побољшању спортске инфраструктуре у Србији. На Градском стадиону у Суботици, који је изграђен 1936. године, а реновиран 1978. године, за месец дана биће готови радови на реконструкцији атлетске стазе, свлачионица и санитарних просторија.

Након 40 година Суботичани добиће прелеп реновиран стадион, један од најмодернијих у Србији и региону, реновирану атлетску стазу која испуњава захтеве међународне атлетске федерације за такмичења међународног ранга.

Стаза ће имати 8 трака за трчање, комплетно нова атлетска борилишта за даљинске скокове, јаму за стипл и кругове за бацања, уз комплетну замењену траву са дренажом. У свлачионицама и санитарном чвору завршава се замена свих подних и зидних облога, унутрашњих инсталација водовода и канализације, а урађена је и замена спољног вода канализације до постојећег сабирног, ревизионог шахта.

Почетком јула Уговор о извођењу радова на Градском стадиону у Суботици потписан је од стране Министарства омладине и спорта, града Суботице и носиоца посла „СМБ-Градњаˮд.о.о.. За потребе реновирања овог стадиона Министарство омладине и спорта издвојило је 67.040.000 динара

Top