Удовичић, Зимоњић и Милица Мандић послали поруку о праву деце на здраво одрастање

Свако дете има право на здрав живот и правилан физички развој. Ту поруку Министарство омладине и спорта шаље сваког дана, али данас, на Светски дан детета имамо обавезу да још једном, у пуном саставу - са спортистима, наставницима, лекарима и тренерима - поновимо и подвучемо ту важну чињеницу. Данашња деца одрастају другачије од наше генерације, мање времена проводе напољу у игри, а много висе пред компјутерима и на друштвеним мрежама. Зато је неопходно уложити све напоре, уз учешће целог друштва, да се родитељима и деци приближи важност правилног вежбања и правилне исхране, редовне рекреације и физичке активности за здрав живот и развој деце“, истакао је министар омладине и спорта.

Он је рекао да су врхунски спортисти прави пример важности спорта за развој деце и младих. „А да би нација била здрава, сви се морамо угледати на њих и током сваког дана наћи бар мало времена да се посветимо рекреацији. Министартсво омладине и спорта у сарадњи са Савезом за школски спорт већ неколико година организује акцију Спорт у школе, где се деци омогућава додатно вежбање, поред оног које имају на часовима физичког васпитања. Тај програм, који се спроводи широм Србије, наставиће се и 2015. јер је циљ државе да одгајамо здраву децу и омладину“, поручио је Вања Удовичић.

Међу спортистима који су се дружили с основцима како би им приближили све предности спорта и рекреације били су и текводно шампионка Тијана Богдановић, ватерполисти Душан Мандић, Виктор и Страхиња Рашовић, фудбалски репрезентативац Предраг Рајковић и бадминтонци Милица Симић, Драгослав Петровић, Лука Милић и Игор Бјелан. Друштво им је правио и глумац Александар Радојичић који је тумачио лик Балерине у „Монтевидеу“, а тренери и лекари из Републичког завода за спорт и медицину спорта демонстрирали су деци правилно вежбање.

Top