Удовичић: Важно је децентрализовати спорт

"Центар неће користити само особе са инвалидитетом, већ ће бити прилагођен свим спортистима, а оно што је битно јесте да наши параолимпијци добију тренажни центар за припрему и где ће моћи да доводе своје колеге и супарнике из других земаља", изјавио је Удовичић.

Министар омладине и спорта је истакао да није битна само подршка спортистима већ и децентрализација српског спорта.

"На тај начин би била послата и јасна слика колико водимо бригу и о спортистима, младим људима, али и о томе колико децентрализујемо спорт из главног града", додао је он.

Удовичић није желео да каже када ће центар бити завршен, али је, истакао да ће изградња бити рађена у фазама, по свим правилима светског параолимпијског центра и да ће Зрењанин бити препознатљив као град који води рачуна о младима и спортистима.

Тема разговора била је и изградња аутодрома, за шта је Град Зрењанин спреман да понуди локацију, а упитан хоће ли град наићи на подршку тог министарства, Удовичић је рекао да је најпре неопходно направити детаљну анализу.

"То јесте идеја, имамо прве кораке и почели смо са причом пре око шест месеци на ту тему, а до саме реализације, у овом тренутку, тешко је причати, али је неопходно сагледати све аспекте и онда доћи до најадекватнијег решења", казао је Удовичић.

Министар омладине и спорта је истакао да је Зрењанин град који је схватио да кроз изградњу инфраструктуре може може да профитира, да повећа приход у буџету, да повећа саму туристичку понуду и на тај начин привуче што већи број људи у град.

Удовичић је истакао да је министарство започело многе пројекте, а да је кроз сарадњу са Канцеларије за младе у Зрењанину учествовало у заштити животне средине, прикупљању отпадних гума, а да су рециклажом тих гума прикуљена финансијска средства која ће бити утрошена за изградњу трим стазе.

"Желимо да мултисекторским улагањем и приступом активирамо све младе у свим градовима Србије, да покажемо младима да имају могућност да бирају, да могу да изаберу здравију средину, активнији живот и допринесу свом друштву', казао је Удовичић.

Top