Удовичић у посети Крагујевцу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и помоћница министра Снежана Клашња  боравили су данас у посети Крагујевцу где су заједно са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем  присуствовали отварању Омладинског клуба у Крагујевцу.  

"Млади у Крагујевцу су добили свој простор одакле ће да се развијају, да стварају и праве нове вредности. Желимо да мотивишемо младе људе да својим ентузијазмом, волонтеризмом, својим радом унапређују и праве бољу будућност за све младе и све грађане, не само Крагујевца већ и Србије. Да подстакну све друштвене аспекте и све актере у друштвеном систему како би се положај младих у Србији унапредио", рекао је министар Удовичић.

У Србији постоји 66 оваквих клубова, а циљ њиховог отварања је подстицање младих и мотивисање организација које се баве омладинском политиком да својим примером покрену младе људе да стварањем и активношћу промовишу све оно што је дефинисано Стратегијом за младе. Идеја је да клуб буде доступан свим младим људима не само у Крагујевцу већ и шире, нагласио је министар Удовичић.

„Желим да се захвалим министру Удовичићу на посети и на подршци коју даје младима у Крагујевцу. Данас смо овде имали презентацију рада три организације младих који су нам послали поруку да треба да им помогнемо, што ми и чинимо, да им се створе услови да лакше раде, да се организују и да се укључи што више младих у спровођење омладинске политике“, рекао је градоначелник Николић.

Министарство је овај пројекат финансирало са око милион и сто динара и са тим средствима су урађени радови на уређењу/реконструкцији простора и набављена је опрема за рад.

Отварању Омладинског клуба присуствовала је начелница  шумадијског округа Биљана Илић Стошић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи Стефан Никезић и представници омладинских удружења и организација који су представили свој рад.

Након тога министар Удовичић са сарадницима обишао је Центар за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“ где је разговарао са генералним секретаром Параолимпијске академије „ Јуниор“, Гораном Николићем и  корисницима центра.

„Искра“ је вишенаменски центар за рехабилитацију и такмичарске припреме наших параолимпијаца. Ово је модеран објекат, архитектонски прилагођен особама са инвалидитетом, без грађевинских баријера који има 660 метара квадратних и може да прими 88 особа са инвалидитетом. Сваки путоказ је исписан и Брајевом азбуком, а собе за семинаре имају индукциони уређај који особама за оштећеним слухом омогућава да разазнају доминантан звук.

Данашњу посету Крагујевцу министар је завршио присуством на тренингу Националне селекције кошарке у колицима.

 

Top