Удовичић са младима у Сремским Карловцима

Еко центар Радуловачки добио је статус Европског омладинског центра што је престижна ознака квалитета Савета Европе. Удовичић је истакао да је веома поносан на чињеницу да је један од шест омладинских центара у Европи управо у нашој земљи.

„Веома је важна чињеница да је Еко центар Радуловачки препознат од стране Савета Европе као центар који младима пружа најбоље могуће услове боравка, едукативних активности и програма. То је само још један доказ да се у омладинску политику у Србији последњих година много улаже и ова институција показује да на том пољу стојимо раме уз раме са развијеним европским земљама“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

[caption id="attachment_4135" align="aligncenter" width="650"]Министар Удовичић у Еко центру Радуловачки Министар Удовичић у Еко центру Радуловачки[/caption]

Он је обишао и волонтерски камп у Ковиљско-петроварадинском риту. Министарство омладине и спорта je прошле године кроз програм „Млади су закон“ организовало 11 волонтерских кампова, док ће ове године бити одржано скоро три пута више - преко 30 волонтерских кампова на територији целе Србије.

„Сматрам да млади овде могу да науче нешто новo и стекну велико искуство које касније могу да пренесу својим вршњацима и млађим генерацијама као позитиван и добар пример. Кампови су прилика да млади квалитетно и креативно проведу своје лето у Србији, друже се,  уче језик, стичу нове вештине и знања, и упознају вршњаке из иностранства са нашом земљом“, навео је Удовичић.

[caption id="attachment_4139" align="aligncenter" width="650"]Удовичић у волонтерском кампу Удовичић у волонтерском кампу[/caption]

Омладински волонтерски камп ,,Сачувајмо рит’’ има за циљ унапређење  екотуристичке понуде Сремских  Карловаца, кроз изградњу инфраструктуре и повећање видљивости локалитета. 

Top