Удовичић отворио највећи спортски догађај године – Сајам спорта!

„Циљ нам је да Сајам спорта постане традиционална манифестација која ће окупљати што већи број грађана из целе земље, али и региона и шире. Спорт је наш најбољи бренд и имамо много тога да покажемо свету! У ових 11.000 квадратних метара налазе се наши најбољи спортисти, младе наде и таленти, врхунски спортски стручњаци, доктори али и велики број грађана и представника медија – хвала вам свима што својим присуством показујете да волите спорт. Међутим, још једна важна ствар поред презентације спорта и успеха наших спортиста јесу нашу најмлађи. Ако барем једно дете почне да се бави спортом после Сајма онда сам ја испунио своју мисију, а Сајам спорта има смисао“, рекао је Удовичић у уводном обраћању.

Вања Удовичић, Сајам спорта

Он је подсетио на овогодишње бројне успехе српских спортиста који су у 2015. укупно освојили 521 медаљу. То је све, како каже Удовичић, резултат доброг и транспарентног односа са спортским савезима, који спортистима обезбеђују услове за припреме према њиховим жељама.

Вања Удовичић, Сајам спорта

„Сви знамо да нам највећи изазов тек предстоји – Олимпијске игре. Због тога, следеће године, упркос економској ситуацији, трудићемо се да обезбедимо најбоље могуће услове нашим спортистима за припреме за Олимпијеске игре“, нагласио је Удовичић.

Вања Удовичић, Сајам спорта

Свим присутнима обратили су се и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и директор Канцеларије Савета Европе у Београду Тим Картрајт, који су истакли да је Сајам спорта манифестација од великог значаја која у великој мери промовише Београд и Србију.

Top