Удовичић на пријему Амбасаде Републике Србије у Италији

Датум: 10.05.2016 | Категорија: Битне информације, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је  пријему који су организовали Амбасада Републике Србије у Риму и Олимпијски комитет Италије, у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије, Тениским савезом Србије и Туристичком организацијом Србије, у склопу турнира мастер серије, а који је посвећен сарадњи у спорту са посебним освртом на могућности сарадње у тенису.

Пријему су присуствовали и представници институција Италије, дипломатског кора, представници спортских асоцијација, спортисти, познати привредници, гости турнира, српска дијаспора и остали пријатељи Србије. Удовичић је том приликом разговарао и са потпредседником Европског парламента Антонијем Тајанијем.

Udovicic-Italija1

Захваљујући традиционално добрим билатералним односима Италије и Србије и сарадњи две државе у многим областима, организована је и јединствена двонедељна промоција Србије. У простору названом “Кућа Србије”, који је отворен сваког дана од 10.00 до 22.00 часа током турнира, емитују се промотивни филмови о Србији, деле се брошуре и промотивни материјал, а посетиоци могу да пробају производе по којима је Србија позната. Србија је прва држава којој су организатори турнира пружили могућност да се представи на овај начин.

Назад

Архива вести