Удовичић на додели трофеја ОКС: Неизмерно сам поносан на наше спортисте!

"Ове године наши спортисти освојили су 522 медаље на светским и европским такмичељима. Управо толико пута чуло се за Србију на најлепши могући начин и спортисти су доказали да су најбољи амбасадори Србије. Ако поредимо предолимпијску 2011. са 2015. годином, можемо да будемо још задовољнији. Чак 30 одличја у олимпијским диспилинама на највишем нивоу у односу на 12 четири године раније. Неизмерно сам поносан на све наше спортисте", рекао је Удовичић.

[caption id="attachment_5583" align="aligncenter" width="640"]FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC[/caption]

Он је трофеј за најуспешнијег стручњака уручио свом некадашњем саиграчу, а сада тренеру ватерполо репрезентације Србије Дејану Савићу, под чијим вођством су ватерполисти Србије освојили Светско првенство, а претходно и Светску лигу којом су изборили пласман на Олимпијске игре. Они су уједно проглашени и за најуспешнији мушки тим.

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац је предао трофеј Ивани Шпановић, која је звање најбоље спортисткиње Србије заслужила златном медаљом на Европском и бронзаном на Светском првенству, као и оствареним скоком преко "магичне границе" од седам метара.

[caption id="attachment_5584" align="aligncenter" width="640"]FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC[/caption]

Top