Удовичић, Јевросимовић, Коу, Бубка и Сабо у обиласку радова на Атлетској дворани

Он је са председником Атлетског савеза Србије Веселином Јевросимовићем, председником и потпредседником Светске атлетске федерације Себастианом Коуом и Сергејем Бубком, као и са министарком омладине и спорта у Влади Румуније Габриелом Сабо, председником Европске атлетске федерације Свеном Арне Хансеном, потпредседником Европске атлетске федерације и председником Асоцијације балканских атлетских федерација Добромиром Карамариновим и са актуелним европским рекордером у скоку удаљ и председником Атлетске федерације Јерменије Робертом Емијаном обишao радове на Атлетској дворани која ће бити главни тренинг центар током Европског дворанског првенства 2017. године.

20150924_171640

„Велико ми је задовољство што могу да кажем да смо прошли званични тест, како Европске тако и Светске атлетске федерације и да у року стижемо да завршимо све што је замишљено за Европско дворанско првенство које ће се одржати у Београду 2017. године. Част ми је и што имам прилику да будем у друштву овако великих спортиста на челу са председником Светске атлетске федерације, господином Себастијаном Коуом“, рекао је Удовичић.

Он је додао да у Србији не постоји објекат затвореног типа за атлетику, те да ће се изградњом оваквог објекта суштински допринети развоју националног спорта, квалитету тренирања наших спортиста, а оно што је такође веома важно јесте организација домаћих и међународних такмичења у овој дворани.

„Увек тежимо да кроз рад побољшамо наш спорт и управо ова дворана ће бити одличан тренинг центар, али не само за Србе већ и за многе спортисте из региона. Имате све моје честитке јер је сјајно видети овакав напредак“, рекао је председник Светске атлетске федерације Себастиан Коу.

20150924_171449

Министар Удовичић је претходно са представницима Светске и Европске атлетске федерације присуствовао пријему код председника Владе Републике Србије. Премијер Вучић изјавио је да је изузетно почаствован доласком делегације Светске атлетеске федерације. Он је истакао да Влада Републике Србије подржава спортисте и улаже у спорт, а посебно у атлетику, чему сведоче бројне медаље и резултати српских атлетичара.

„Рекреативни школски спорт представља основ здраве нације. Стога желимо да у школе уведемо час физичког васпитања свакога дана, као што је то пракса у Мађарској и Канади“, изјавио је српски премијер Александар Вучић.

Top