Удовичић и Вулин примили децу са Европског такмичења у познавању саобраћаја

„Бити на четвртом месту међу 21 земљом која се такмичила, велики је успех. Наши ученици из године у годину постижу сјајне резултате на овом такмичењу и то је покатељ да су деца и те како свесна колико је безбедност у саобраћају важна. Циљ ових такмичења у Србији и Европи јесте да најмлађи што боље и квалитетније науче како да се понашају у саобраћају и надам се да ће стечено знање пренети и својим вршњацима“, рекао је Удовичић.

Он је похвалио и Ауто-мото савез Србије за организацију овог такмичења, које се одржава већ готово пола века и нагласио да му је драго што су наши ученици скренули пажњу на ову озбиљну тему управо у периоду када почиње школска година и када треба велику пажњу усмерити на безбедност у саобраћају.

20150909_091115

„Сматрам да је ово сјајна прилика да се деца широм Србије анимирају и на занимљив и креативан начин науче основе сналажења и безбедности у саобраћају. Свима нам је циљ да смањимо број деце која страдају у саобраћајним несрећама, и на томе треба заједно да радимо. Задатак свих нас је да кроз васпитање, образовање и подршку оваквих акција учимо децу како да се одговорно понашају у саобраћају, да више никада ни једно једино дете не би страдало у саобраћајној несрећи“, закључио је Удовичић.

Top