Удовичић и Гашић: Изградња по плану, Атлетска дворана ће бити спремна до Европског првенства       

Министар одбране Братислав Гашић казао је да су, упркос одређеним застојима у претходном периоду, учињени значајни напори и донети закључци Владе Србије да се овај процес несметано настави. „Одлучено је да се формира пројектно-менаџерски тим који ће се старати о свим даљим инвестицијама на овој локацији, све до завршне фазе предвиђене за почетак 2016. године. С Министарством омладине и спорта договорили смо све даље кораке које ћемо предузети како бисмо били у потпуности спремни за организацију Европског првенства“, изјавио је Гашић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић захвалио је Министарству одбране и министру Гашићу на ангажовању око завршеттка Атлетске дворане која се гради на простору касарне „Генерал Јован Мишковић“ на Бањици.

 „Прва фаза је званично готова, у припреми је документација за расписивање јавне набавке за другу фазу. Влада Републике Србије је за 2015. годину определила 198 милиона за завршетак првог дела друге фазе, а за 2016. годину коначну исплату од 150 милиона чиме ће овај објекат, први такве врсте у нашој земљи и региону, бити завршен. Дворана неће бити у функцији само професионалних спортиста и припадника Војске Србије, већ ће бити прилагођена и за особе са инвалидитетом и за рекреативце“, казао је министар Удовичић.

Непосредно уз комплекс Атлетске дворане налази се отворени спортски терен за атлетику, чиме је остварено повезивање ова два садржаја, који су у функцији атлетских дисциплина.

Укупна површина Атлетске дворане и припадајућих административно-спортских садржаја износи око 7202 квадратних метара.

Простор је у потпуности прилагођен потребама будућих корисника – Атлетског савеза Србије и Војне академије.

Top