Удовичић: Цела Србија уз спортисте, подршка и у сред ноћи

„Тешко је у овом тренутку послати поруку спортистима, битније је послати поруку свима нама који смо далеко од њих и не можемо да их бодримо као раније. Знам да је спортистима потребан осећај да имају подршку, да је Србија уз њих, без обзира што су неке утакмице у сред ноћи. Да позовемо и дијаспору, којој ће можда бити и лакше да гледају због временске разлике", рекао је Удовичић Тањугу.

Према његовим речима, наш задатак је да српским спортистима дамо подршку коју очекују, за коју су се борили и коју су заслужили.

„Да будемо ми ти који ће бити она прекретница у тешким тренуцима, када се ломи у резултату, када је потребан завеслај више, ударац више, концентарција када се пуца, да смо сви ту. Ипак, спортиста прати и види кад се гледају утакмице, да су пуни кафићи, да се види слога, заједништво, да будемо сви као један, поготово јер очекујемо рекордан број медаља".

Удовичић каже да је незахвално лицитирати са бројем медаља, да ли је то шест, седам или осам и да би као навијач волео да их буде 17.

„Предвиђања могућих медаља су 17, не можемо да имамо 18, али ајде да не лицитирамо, на ОИ увек неко изненади, неко разочара, то је нормално, то је спорт, не можемо очекивати да се испуне сва очекивања. Бројке су на нашој страни, семафор показује да у последње три године имамо скоро 50 одсто освојених медаља, укупно 76 и да можемо да се надамо најбољем резултату. То нису наде на основу наших пустих жеља, кладионицарских размишљанај или блиских односа са спортистима. Надам се да ће нас обрадовати, али и да ћемо бити подстрек и онима који не освоје медаљу, разочарају себе саме, али да не виде да су нас разочарали јер то ни у једном тренутку нису заслужили", рекао је министар.

Удовичић истиче да држава стоји иза сваког спортисте, да је стајала све време припрема за Рио и да са поносом може да каже, да су на данашњи дан, спортистима испуњене све жеље.

„Из искуства могу да кажем да је ова екипа отишла са највишим оцекивањима, победничким менталитетом и ставом да победи све. Можда раније није било тако, али у последње две године направили смо такву атмосферу и сигуран сам да ће наши спортисти на најбољи начин представљати Србију. Испунили смо све жеље, повећали награду за злато за 10.000 евра, да би их додатно мотивисали. И сам када сам био спортиста није ми толико значило шта ће министар или неко други да каже, најбитнији су били услови, вода чиста, топла, да путујем нормално, да је смештај нормалан, исхрана добра. Сада је све у реду, цак је већина желела да обавље припреме у Србији, што раније није било тако и то је огроман помак јер смо радили на инфраструктури", закључио је Удовичић, који је током каријере освојио три олимпијске медаље - сребро у Атини 2004. и бронзе у Пекингу 2008. и Лондону 2012. године.

 
Top