Удовичић: 2016. је година предузетништва!

Двомесечни програм је део пројекта „Нова технолошка предузећа“ који је реализовао ИЦТ Хаб у сарадњи са Српском асоцијацијом менаџера (САМ), а финансирало Министарство омладине и спорта Републике Србије. Циљ и основна идеја пројекта је да се допринесе повећању запослености у Србији.

„Влада је 2016. годину прогласила за годину предузетништва и полаже велике наде у младе предузетнике, а међу њима и у ИТ сектор, јер је овде препознала велики потенцијал. Задовољство ми је што сам данас овде, што сам имао прилику да видим све вас који су већ постигли нешто. Драго нам је да видимо да ИЦТ Хаб верује у младе људе, који већ сад, на почетку студија, желе да се баве предузетништвом и поручимо им да храбро иду напред и верују у себе“, изјавио је Вања Удовичић, министар омладине и спорта.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovicic, sa izvrsnim direktorom ICT Huba, Kostom Andricem

Он је нагласио да Министарство омладине и спорта тренутно реализује 30 пројеката који се баве запошљавањем младих, а да је у протекле две године кроз такве пројекте преко 300 младих добило посао.

Одабрани студенти похађали су радионице и предавања које су водили успешни предузетници из САМ-а и Секције младих перспективних лидера (САМПЛЕ). Неке од тема које су прешли како би могли да самостално дођу до вредне идеје и окупе тим који би је развијао су: развој бизнис модела, финансије за нефинансијере, лидерство и мотивација тима, како креирати бренд и предузетништво и старт-апи у Србији.

Top