Удовичић: 15 нових радних места за младе у Нишу

“Ово је сјајна прилика за све младе који имају квалитетну идеју, али не и средства за реализацију исте. Важно је да младима пружимо шансу, прилику да уче, усавршавају се и развијају своје идеје, а овај центар ће им управо то омогућити", рекао је министар Удовичић.

Он је истакао да су главни проблеми са којима се млади предузетници у првим годинама рада суочавају велики трошкови одрживости бизниса. Према речима министра, циљ оваквог центра јесте да младима омогући да сачувају и ојачају свој бизнис управо кроз смањење тих трошкова, али и да их кроз различите врсте подршке припреми за предстојеће изазове у вођењу истог. 

Ministar Udovičić, DELI centar Niš 2

,,Oтварањем овог инкубатора добили смо 15 нових радних места у Нишу и веома ме радује што ће та места попунити млади, иновативни људи, јер су они покретачка снага друштва и наша будућност. Управо због тога, наставићемо да подржавамо пројекте са конкретним и видљивим ефектима", истакао је Удовичић.

Министарство омладие и спорта је за овај пројекат, у оквиру Јавног позива за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Националне стратегије за младе, издвојило 2,3 милиона динара.

Top