Ученици Математичке гимназије, освајачи шест медаља на Олимпијади у Казахстану, стигли у Србију!

Освајаче одличја су на београдском аеродрому Никола Тесла дочекали чланови породица, пријатељи као и представници Математичке гимназије и помоћник министра за омладину Снежана Клашња.

Снежана Клашња, Милош Радосављевић, Математичка гимназија, Олимпијада

„Неизмерно смо поносни на овај велики успех наших ученика! Од седам чланова српског тима, чак шесторо младих су до сада били добитници награда Фонда за младе таленте за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству. Министарство омладине и спорта ће наставити да награђује запажене резултате ученика средњих школа и тиме ћемо их мотивисати да постижу још веће успехе“, истакла је Клашња.

Математичка гимназија, Олимпијада

Српски тим је у Казахстану предвођен, такође, бившом стипендисткињом Фонда Александром Димић, која је била добитница награде Фонда по четири конкурса (2007. - 2010. године) и стипендије Фонда по Конкурсу за стипендирање студија у Републици Србији за основне и мастер студије са просеком 10.00.

Снежана Клашња, Милош Радосављевић, Математичка гимназија, Олимпијада

„Мислим да је то један леп пример за младе људе да се с једне стране рад и труд увек исплате и препознају, а са друге да такви млади људи својим ентузијазмом могу дати пример будућим генерацијама да наставе њиховим стопама и широм света на најбољи начин представљају нашу земљу“, нагласила је Клашња.

Top