У сусрет Школаријади - министар Удовичић са генералним секретаром Међународне федерације за школски спорт Хрвојем Чустоњом

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са генералним секретаром Међународне федерације за школски спорт Хрвојем Чустоњом и разговарао о организацији предстојеће Школаријаде, која се у септембру одржава по први пут у историји, управо у Србији.

Министар Удовичић истакао је да је Србија доказала много пута до сада да је беспрекорни организатор великих међународних такмичења и да је Школаријада још једна прилика да се организација домаћинства поново издигне на ниво више, и да се из Београда у свет пошаље најлепша слика. Једна од тема састанка била је важност популаризације и доступности спорта међу децом школског узраста, и како су управо такмичења попут Школаријаде најбоља мотивација да се све већи број деце укључи у спортске активности.

Саговорници су разговарали и о значају пројеката који се односе на популаризацију спорта код девојчица и едукацију професора физичке културе, као и о будућој сарадњи и имплементацији нових пројеката и такмичења Међународне федерације за школски спорт у Србији.

Top