У сусрет Олимпијским и Параолимпијским играма – Министар Удовичић са амбасадором Јапана у Републици Србији Њ.Е. Такахиком Кацуматом

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са амбасадором Јапана у Републици Србији, Њ. Е. Такахиком  Кацуматом, и разговарао о свим сегментима даљег продубљивања успешне сарадње у областима омладине и спорта двеју земаља.

Посебна тема разговара биле су и предстојеће Олимпијске и Параолимпијске игре у Токију, почев од услова у којима ће се спортисти такмичити у Токију овог лета, закључно са свим здравственим аспектима који су доминантна тема у овој фази припрема за највеће спортске планетарне догађаје.

Министар Удовичић посебно се захвалио Њ. Е. Такахику Кацумату на томе што ће наши спортисти имати и омогућен боравак и гостопримство у Јапану у завршним припремама пре Олимпијских игара што је од изузетног значаја за наше репрезентативце.

Једна од тема била је и формализација сарадње кроз потписивање Меморандума о разумевању између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства образовања, културе, спорта, науке и технологије Јапана о сарадњи у областима омладине и спорта у наредном периоду.

Top