СВЕЧАНО ОТВОРЕН СЕДМИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА СРБИЈЕ: Пред пуном Халом 1 Београдског сајма, посетиоце поздравили Давор Штефанек, Дејан Станковић и министар Вања Удовичић

У импозантном спортском амбијенту Хале 1 Београдског сајма, свечано је отворен 7. Међународни Спортски сајам Србије – традиционална манифестација која и ове године презентује најбоље и најзначајније резултате српског спорта.

По интонираној химни „Боже правде“, присутнима су се обратили председник Спортског савеза Србије и наш трофејни спортиста Давор Штефанек, прослављени међународни фудбалски ас Дејан Станковић и министар омладине и спорта Вања Удовичић сублимирајућу све што је у 2018. години српски спорт постигао. Међу истакнутим званицама церемоније отварања били су и представници дипломатског кора и председници  и функционери бројних спортских савеза, уз велики број спортских легенди, актуелних шампиона и спортиста и спортских стручњака.

„Пут успеха“, слоган овогодишњег Сајма спорта – симболизује пут настанка вансеријских међународних успеха које наши спортисти постижу из године у годину, тиме промовишући нашу земљу у најбољем светлу широм света. Истовремено, програмске целине манифестације представљају и бројне  пројекте које Министарство омладине и спорта систематски спроводи у сарадњи са спортским савезима, међународним организацијама и осталим министарствима Владе Србије на промоцији школског, аматерског, рекреативног и професионалног спорта – и популаризацији одговорног бављења спортом код деце и припадника свих узраста ради афирмације здравог начина живота и носећих друштвених вредности спорта.

„Налазимо се у години највећег успеха српског спорта – уз до сада освојених рекордних 45 медаља на међународним такмичењима у олимпијским и параолимпијским дисциплинама. Још једном је српски спорт оборио сопствене рекорде и показао да не постоји циљ који је недостижан. Захваљујем се још једном шампионима и свима који у име српског спорта чине нашу земљу поносном – и честитам на обарању свих рекорда!“ изјавио је, између осталог, у поздравном говору Министар Удовичић.

У оквиру богатог програма билатералних састанака на Сајму спорта, Министар Удовичић је угостио Министра омладина и спорта Румуније Константина Богдана Матеиа и Министра људских ресурса Мађарске Миклоша Каслера са којима је у садржајном и конструктивном разговору размотрио предности даљег проширења сарадње у области спорта, као и могућности заједничке организације важних међународних спортских догађаја.

Top