Свечана додела уговора за пројекте одобрене од стране Регионалне канцеларије за сарадњу младих

У Министарству омладине и спорта 18. маја одржана је свечаност доделе уговора представницима удружења и средњих школа из Републике Србије чији пројекти ће се финансирати  преко Регионалне канцеларије за сарадњу младих.

На церемонији уручења уговора, присутнима су се обратили државни секретар у Министарству омладине и спорта Дарко Станић, омладински представник Републике Србије у Управном одбору Регионалне канцеларије Милица Шкиљевић и координатор локалног огранка Регионалне канцеларије у Београду Марија Булат.

Поздрављајући присутне, државни секретар Станић је у име Министарства омладине и спорта упутио честитке актерима из Републике Србије на успешном аплицирању, али и Секретаријату Регионалне канцеларије и свима који су учествовали у реализацији првог конкурса на који је пристигло преко 400 пријава.

„Са Регионалном канцеларијом отворена је могућност да млади кроз партнерску пројектну сарадњу, унапређују персоналне и социјалне вештине, деле искуства, уче једни од других, иницирају одређене активности. Одржив и ефикасан механизам регионалне сарадње младих који је заснован на мобилности, размени идеја, вршњачком учењу и толеранцији, незамењив је алат за оснаживање младих у економском, културном и друштвеном сегменту на простору западног Балкана”, истакао је Станић.

Регионална канцеларија за сарадњу младих представља независни институционални механизам за сарадњу младих западног Балкана, који је успостављен споразумом потписаним 4. јула 2016. године у Паризу. Уговорне стране су Албанија, Босна и Херцеговина, Косово*, Македонија, Црна Гора и Србија.

На основу резултата конкурса који је расписала 16. октобра 2017. године, Регионална канцеларија је изабрала 34 пројекта од којих 12 из Републике Србије укупне вредности скоро 304.000 евра.

* Овај назив је без прејудицирања статуса и у складу је са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 и мишљењем Међународног суда правде о декларацији о независности Косова.

 

Top